Лавринович обіцяє простіше реєструвати громадські організації

П'ятниця, 15 грудня 2006, 11:16

Міністерство юстиції спростило порядок легалізації в органах юстиції об’єднань громадян та інших громадських формувань.

Це закріплено наказом Мін'юсту "Про затвердження порядку підготовки та оформлення рішень щодо легалізації об’єднань громадян та інших громадських формувань", який набуде чинності з 17 грудня 2006 року, передає прес-служба відомства.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, новий порядок закріплює єдині правила для підготовки та оформлення рішень щодо легалізації об’єднань громадян та інших громадських формувань, а також щодо скасування запису про їх реєстрацію. Крім того, новий порядок покликаний уніфікувати підходи Міністерства юстиції та його територіальних органів з питань легалізації об’єднань громадян.

Олександр Лавринович зазначив, що на сьогодні, відповідно до чинного законодавства, в органах юстиції реєструються до десятка різновидів об’єднань громадян (профспілки, міжнародні громадські організації, благодійні організації, творчі спілки тощо), низка різновидів громадських формувань (торгово-промислові палати, постійно діючі третейські суди, організації роботодавців, асоціації кредитних спілок тощо), а також політичні партії та їх структурні утворення.

Реклама:

Відтепер рішення про реєстрацію всіх без винятку об’єднань громадян або про відмову у реєстрації, а також про реєстрацію змін до статутних документів оформлятимуться наказами Міністерства юстиції та підписуватимуться міністром юстиції.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!