Янукович взявся віддавати заборгованість шахтарям

П'ятниця, 10 листопада 2006, 11:22

Прем'єр-міністр Віктор Янукович на зустрічі з міністром вугільної промисловості Сергієм Тулубом доручив ліквідувати заборгованість по зарплаті у вугільній галузі.

Янукович також доручив переглянути розмір зарплати в галузі в цілому з урахуванням підвищення прожиткового мінімуму, завершити до 1 грудня всі ремонтні роботи в шахтарських містечках з метою повного забезпечення теплом, а також забезпечити населення побутовим вугіллям, передає "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Кабміну.

Тулуб у ході зустрічі зазначив, що заборгованість по зарплатам у вугільній галузі станом на 1 серпня складала 166 млн. грн. "На сьогодні поточна заробітна плата на вуглевидобувних і працюючих шахтовуглевидобувних підприємствах виплачується повністю", – сказав він.

Міністр заявив, що на підлеглих відомству вуглевидобувних підприємствах боргів по зарплаті немає. Разом з тим, за його даними, зберігається заборгованість на непрацюючих підприємствах, на підприємствах, що знаходяться на різних стадіях банкрутства і ліквідації, а також в акціонерних підприємствах, де Мінвуглепром не має контрольного пакета акцій.

Реклама:

Крім того, Тулуб повідомив, що ціни на побутове вугілля для населення вже знижені на 5%.
Глава Мінвуглепрому також зазначив, що за два останніх місяці вдалося стабілізувати видобуток вугілля. Зокрема, у жовтні її приріст склав 197 тис. тон, покращилася якість добутого вугілля та вугілля, котре відвантажується споживачам.

Янукович дав доручення розглянути на колегії питання будівництва нових шахт з 2007 року і прискорити процес узгодження даного питання в Кабінеті міністрів з метою якнайшвидшого внесення в парламент проекту закону про престижність шахтарської професії, а також розроблених Мінвуглепромом програм створення галузевого фонду і програми з охорони здоров'я шахтарів та їхніх родин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!