Оксана Пирожок

журналіст ЕП
Facebook
Усі публікації автора
Нагодувати бідних і позбутися відходів. Що таке фудбанки і як вони працюють в Україні
У розвинених суспільствах придумали, як вирішити дві проблеми одночасно: нагодувати бідних і позбутися харчових відходів. Один з механізмів — фудбанки. Що це таке і чи можливо впровадити цей досвід в Україні?
Аромат бренду. Як компанії використовують запах для збільшення продажів
В еру інформаційних технологій візуальна реклама стає "білим шумом" і все більше компаній вдаються до полювання на клієнтів "через ніс". Що таке аромамаркетинг, як він впливає на покупців і покращує результати бізнесу.
Невинний Гута, або Хто відповість за банкрутство "Мрії"
Правоохоронці кілька років розслідували справу керівника агрохолдингу "Мрія" Миколи Гути. Результат — звинувачення топ-менеджера у шахрайстві зняте, бізнесмен на волі, компанія продана, кредитори — без коштів. Чому так?
"Епіцентр" побудує за 3 мільярди завод на Київщині
Компанія "Епіцентр" Олександра та Галини Герег інвестувала 3 мільярди гривень в будівництво заводу з виробництва керамічної плитки в селі Калинівка Київської області
Експорт заводів. Як українські компанії "пускають коріння" в Європі
Які компанії з України готові будувати заводи в ЄС, у яких країнах, і що дає “європейська прописка” українському виробнику.
Як будуть продавати та купувати землю: новий законопроект
Поки Кабмін уже кілька років тупцює на місці із законопроектом про ринок землі, депутати аграрного комітету підготували свою версію. Які можливості і ризики містить ця ініціатива?
Чорне золото. Як столичний журналіст виробляє ікру
Колишній працівник прес-служби Міноборони та власник піар-агентства став рибоводом і зайнявся виробництвом чорної ікри. Дорогий продукт вже спробували не тільки українці, а й вибагливі французи.
Українські винороби. Як фермер перетворює Херсонщину на край вина
Власник сімейної виноробні Микола Халупенко починав власну справу з хабара і кіл бюрократичного пекла. Нині у нього 40-гектарний виноградник і своя виноробня, яка випускає 60 тис пляшок вина на рік. Знайомтеся: це "Курінь".
Бджоли не сплять. Як черкаський мед завойовує світ
Група бізнесменів за 10 млн євро збудувала підприємство, яке може виробляти 16 тис тонн меду на рік. Український продукт уже спробували у 15 країнах, серед яких — США, Канада, Данія, Італія, Німеччина.
Як закарпатське вино завойовує світ. Репортаж з "Шато Чизай"
ЕП побувала в гостях у одного з найбільших закарпатських виноробних підприємств.
Кабмін прискорює зняття мораторію на землю
Мінагрополітики доручено до кінця року подати законопроект "Про обіг земель сільськогосподарського призначення", який необхідний для скасування мораторію на продаж землі, на розгляд  Кабінету міністрів. ДОКУМЕНТ
Зважені та ситі. Як виготовляють корм для котів і собак українців
Чи корисні шоколад та виноград для цуценяти? Як очистити шлунок кота від шерсті? ЕП відвідала завод у Польщі, де отримала відповіді на ці та інші запитання і побачила процес виробництва сухих кормів.