Реклама:

28 вересня 2023

15:17
Український експорт: представники держави та бізнесу обговорять стратегію у Києві 3 жовтня
3 жовтня 2023 року у Києві відбудеться масштабний економічний захід - конференція "Майбутнє українського експорту", який об'єднає стейкхолдерів від держави та бізнесу з метою обговорення стратегії зовнішньої торгівлі України
15:00
Охочих виділяти кошти Україні все менше, але кошти будуть - міністр фінансів
Складнощі зовнішнього фінансування державного бюджету зростають з кожним місяцем, проте Україна не збирається просити, а вимагатиме підтримку.
14:54
Лоукостер Ryanair скоротить кількість рейсів восени та взимку: причини
Ірландський авіаперевізник Ryanair Holdings, найбільший в Європі лоукостер, скасує частину запланованих на осінньо-зимовий період рейсів з огляду на затримки в постачанні літаків Boeing
14:32
Українці відчувають покращення в економіці, але майбутнє їх лякає - опитування
Українці почали позитивніше оцінювати стан справ в економіці, але спостерігається зростання негативних оцінок щодо майбутнього.
14:18
Реєстр корупціонерів оприлюднили на Єдиному порталі відкритих даних
Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, став доступний на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних
14:07
Менше половини українців залишилися працювати на своїх місцях після початку війни
Станом на вересень 2023 року менше половини українців залишалися працювати на тій же роботі, що й до війни.
13:39
Газ для зберігання в Україні закачують 40 іноземних компаній – ОГТСУ
Протягом квітня-вересня 40 іноземних компаній активно користуються послугою shorthaul Оператора ГТС України та транспортують газ для зберігання в Україні
13:06
Агентство бізнес-розвідки Molfar стало власником онлайн-журналу про ІТ-бізнес AIN.UA
Агентство бізнес-розвідки Molfar оголосило про придбання українського онлайн-журналу про ІТ-бізнес, стартапи, технології та підприємництво AIN.UA.
12:55
Австрія зменшить залежність від газу з РФ за рахунок Норвегії
Норвезька енергетична група Equinor підписала п'ятирічну угоду про постачання газу австрійській OMV в межах стратегії Відня щодо диверсифікації постачання палива.
12:39
Росіяни обстріляли ТЕЦ на півдні, є нові пошкодження в мережах обленерго
Станом на ранок 28 вересня через бойові дії та з інших причин без світла на ранок залишається 404 населені пункти - у середу через обстріл РФ зазнала пошкоджень теплоелектроцентраль в південному регіоні.
12:33
До кінця 2023 року на базових станціях Київстар буде 110 тис нових акумуляторів
12:28
Meta представила чат-бот для Instagram, Facebook і WhatsApp на основі штучного інтелекту
Американська Meta анонсувала чат-бот на основі штучного інтелекту (ШІ) для своїх продуктів Instagram, Facebook і WhatsApp.
11:58
Китайські хакери зламали платформу Microsoft і викрали десятки тисяч листів Держдепу
Китайські хакери, які зламали платформу електронної пошти Microsoft у травні цього року, змогли викрасти десятки тисяч електронних листів з акаунтів Держдепу США.
11:55
По всій Росії паралізувало систему бронювання в аеропортах, повідомляють про DDOS-атаку 
28 вересня в Росії стався глобальний збій системи бронювання в аеропортах. 
11:45
ЄБРР збільшить фінансову підтримку українського бізнесу в 2023 і 2024 роках
У 2024 році ЄБРР розширить фінансування проєктів в Україні. Основні напрямки співпраці будуть стосуватись фінансування виробників обладнання для розмінування сільгоспземель, проєкту страхування воєнних ризиків, а також кредитування реального сектору економіки. 
11:24
Плаваючого курсу не буде довго, найближча перспектива - перехід до керованої гнучкості курсу - НБУ
Нацбанк в найближчому майбутньому планує пом'якшувати валютні обмеження та перейти до більшої гнучкості обмінного курсу, але не планує переходити до повноцінного плаваючого курсоутворення.
11:06
Болгарія хоче на рік відкласти відмову від російської нафти
Депутати економічного комітету парламенту Болгарії вирішили, що закон про відмову від російської нафти буде введений в дію поступово, починаючи з 1 жовтня 2024 року, а не в 30-денний термін. 
10:49
OpenAI запустила функцію перегляду веб-сторінок у ChatGPT
Користувачі ChatGPT тепер зможуть переглядати веб-сторінки - таким чином розширять обсяг даних, до яких може отримати доступ чат-бот.
10:47
Україна назвала умови відкликання позову з СОТ до Польщі, Угорщини та Словаччини
Україна може відкликати позов із СОТ, якщо Польща, Угорщина та Словаччина гарантують незастосування обмежувальних заходів до українських товарів у майбутньому.
10:10
В ЄБРР зберегли прогноз зростання ВВП України у 2023 році на 1%
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) зберіг свій травневий прогноз щодо зростання економіки України на 2023-2024 роки.
10:08
Туреччина розпочне постачання природного газу до Румунії з 1 жовтня
Турецька державна енергетична компанія BOTAŞ підписала угоду з румунською OMV Petrom щодо постачання природного газу до Румунії з 1 жовтня цього року.
09:40
"Укргазвидобування" запустило ще 5 свердловин з додатковим видобутком 500 тисяч кубометрів на добу
"Укргазвидобування" оголосило про запуск ще 5 свердловин з додатковим видобутком 500 тис кубометрів газу на добу - 4 з 5 свердловин пробурені на "старих" родовищах віком 45-55 років, ще одна - повністю нова. 
09:39
Соцмережа X може стати прибутковою в 2024 році
Генеральний директор X (Twitter) Лінда Яккаріно вважає, що соціальна мережа може вийти на прибуток на початку 2024 року.
09:15
Ціни на нафту WTI піднялись до найвищого рівня за рік: причини
Нафта WTI підскочила у ціні майже на 1 долар за барель до найвищого рівня за рік, оскільки різке падіння запасів сирої нафти в США додало занепокоєння щодо обмежених світових поставок через скорочення видобутку країнами ОПЕК+ на чолі з Саудівською Аравією.
09:00
В "Укренерго" підрахували, скільки грошей потрібно на відновлення української енергетики
"Укренерго" залучило понад мільярд доларів від західних партнерів на ремонт енергетичної інфраструктури, але ще може потребувати кілька сотень мільйонів, щоб відновити енергосистему повністю.