27 липня 2024

18:00
У неділю 28 липня графіки відключень електроенергії застосовуватимуть тільки ввечері
За вказівкою НЕК "Укренерго", графіки погодинних відключень електроенергії у неділю 27 липня планують застосовувати з 18:00 до 22:00.
16:50
У G-20 прогнозують "мʼяку посадку" світової економіки, однак ризики війни можуть цьому завадити
Фінансові лідери G20 заявили в п'ятницю, що світова економіка, ймовірно, прямує до "м'якої посадки", але попередили, що війни і ескалація конфліктів можуть поставити під загрозу цю перспективу.
14:46
Через український морський коридор вдалось експортувати 60 мільйонів тонн вантажу
За 11 місяців роботи українського морського коридору, через порти Великої Одеси вдалось вивезти понад 60 млн тонн товарів.
13:48
Робот, який може евакуювати одразу двох поранених, запущений у виробництво – Федоров
Віцепрем'єр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що робот, який може транспортувати одразу двох поранених, запущений у серійне виробництво.
12:58
Профспілки США уклали попередню угоду про покращення умов праці з Apple
Коаліція організованих працівників роздрібної торгівлі Міжнародної асоціації машинобудівників та аерокосмічних працівників досягла попередньої угоди з Apple про покращення балансу робочого часу, підвищення заробітної плати та гарантії зайнятості.
12:00
У Мінʼюсті США наголошують, що TikTok несе серйозну загрозу нацбезпеці країни
Міністерство юстиції США звернулося до федерального апеляційного суду з проханням підтримати квітневий закон, який вимагає від китайської компанії ByteDance продати американські активи TikTok до 19 січня.
11:09
На Донеччині через обстріл шахти, де працювали 86 шахтарів, виникала пожежа
З 26 на 27 липня у Донецькій області в результаті російського обстрілу на території однієї з шахт виникла пожежа. На момент аварії всередині шахти працювали 86 працівників.
10:00
ЄС запустив процедуру через надмірний дефіцит бюджету у семи країн
В ЄС ініціювали процедуру надмірного дефіциту бюджету проти семи країн-членів після засідання Ради Євросоюзу у п'ятницю.
09:10
Зеленський підписав закони про пільгове ввезення в Україну енергобладнання
Президент України Володимир Зеленський підписав закони, що передбачають скасування ПДВ і мита на ввезення енергообладнання.