26 серпня 2023

18:00
Гуртові ціни на пальне повернулись до зростання
За тиждень вартість бензину А-95 в гурті зросла на 0,5 грн/л, а ціна на автомобільні норми ДП підвищилася на 0,25 грн/л. 
16:30
У Єврокомісії закликали РФ продовжити "зернову ініціативу"
Виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс закликав РФ продовжити угоду, щоб дозволити безпечний експорт українського зерна через чорноморські порти.
15:03
Індія обмежує експорт рису, що може призвести до зростання цін на світовому ринку
Індія, як найбільший експортер рису, запровадила додаткові обмеження на його постачання для забезпечення внутрішньої продовольчої безпеки. Це, ймовірно, призведе до подальшого скорочення світових поставок рису.
14:03
МЗС засудило продовження торговельних обмежень на імпорт агропродукції з України
У Міністерстві закордонних справ відреагували на заяву міністра сільського господарства Польщі про те, що його країна, а також Словаччина, Болгарія, Румунія та Угорщина підтримують продовження заборони на імпорт українського зерна до кінця 2023 року.
12:49
Друге судно вийшло з порту Одеси після зупинки "зернової ініціативи"
Балкер Primus під прапором Ліберії вийшов з порту Одеси і рухається в напрямку болгарського порту Варна.
11:45
Росія хоче замінити Японію як постачальника морепродуктів Китаю
Росія сподівається збільшити експорт морської продукції до Китаю після заборони  Пекіном імпорту японських морепродуктів через викид у море очищеної радіоактивної води з атомної електростанції Фукусіма.
10:50
Кабмін підвищив зарплати бюджетників, які працюють у зоні бойових дій
Уряд збільшив зарплати працівникам установ, закладів та організацій, що фінансуються з державного бюджету, які працюють в зоні можливих та активних бойових дій. 
10:00
У Держдепі США очікують повернення експорту українського зерна до "довоєнних показників"
У Державному департаменті США заявили, що бачать "життєздатні маршрути" для експорту українського зерна, а тому прагнуть у наступні місяці повернутися до "довоєнних показників" експорту.