22 жовтня 2023

18:00
"ДТЕК Енерго" імпортував з Польщі перші 40 тисяч тонн вугілля для проходження зими
Компанія "ДТЕК Енерго" імпортував з Польщі перші 38 тис тонн із запланованих 210 тис тонн вугілля для проходження опалювального сезону.
17:35
Британія навчила українських інженерів протистояти атакам РФ на енергосистему взимку
У Великій Британії українські інженери пройшли курс навчання з протидії атакам російських безпілотників і ракет на енергетичну інфраструктуру.
16:30
"Газпром" цього року постачатиме додатковий газ до Угорщини та Китаю
Російський "Газпром" на постійній основі постачатиме додаткові обсяги газу в Угорщину майбутньої зими, вже цього року компанія додатково поставила 1,3 млрд куб. м газу.
15:10
Внесок дивідендів держкомпаній до доходів держбюджету за останні роки зменшився
За останні 5 років частка доходів держбюджету від дивідендів держпідприємств та держбанків загалом зменшилася з 5-6% до 2-3%, що є відносно незначним внеском.
14:37
"Яндекс" стає популярнішим у ЄС через антимонопольні дії проти Google 
Антимонопольна політика ЄС щодо Google призвела до зростання популярності "Яндекс", яку блок звинувачує у поширенні кремлівської пропаганди про вторгнення в Україну.
13:27
ЄС може розширити ціновий ліміт на газ, щоб уникнути дефіциту взимку – FT
У ЄС розглядають питання продовження обмеження цін на газ, запровадженого на початку 2023 року, оскільки конфлікт на Близькому Сході та саботаж на газопроводі в Балтійському морі можуть призвести до підвищення цін цієї зими.
12:20
ОГП повідомив деталі російського обстрілу "Нової пошти", де загинули шестеро цивільних
Прокуратура повідомила подробиці російського обстрілу смт Коротич Харківського району, де загинуло 6 людей, ще 16 поранених.
11:58
Гендиректор Web Summit подав у відставку після коментарів про конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС
Виконавчий директор і засновник Web Summit Педді Косгрейв пішов у відставку через скандал довкола коментарі щодо конфлікту ХАМАС та Ізраїлю.
11:01
Норвегія планує збільшити обсяги допомоги Україні в енергетичній сфері
Україна та Норвегія домовилися про посилення співпраці в енергетичній сфері в рамках програми підтримки Нансена, яка передбачає надання Україні допомоги на суму 75 млрд крон.
10:00
Посол України розповіла, на що підуть понад $60 млрд від США
Поданий Білим домом бюджетний запит до Конгресу США передбачає близько $61,4 млрд для України, з яких $46,1 млрд складають оборонні витрати і $11,8 млрд – пряма бюджетна підтримка.