22 квітня 2024

13:26
Валютні облігації України зросли після схвалення Палатою представників США пакету фіндопомоги
Українські валютні облігації підскочили у понеділок після того, як Палата представників США на вихідних схвалила пакет допомоги на суму 61 мільярд доларів.
12:57
Німецький Knauf виходить з Росії після скандалу з будівництвом в окупованому Маріуполі
Німецький виробник будматеріалів Knauf повністю згортає свою діяльність в РФ після понад 30 років роботи на російському ринку. 
12:44
Російський "Норнікель" відкриє мідний завод у Китаї, щоб уникнути тиску санкцій на металургію РФ
Металургійний гігант РФ "Норнікель" закриє свій мідний завод, який прагнув скоротити викиди в російській Арктиці, і побудує новий в Китаї, після того, як західні технологічні партнери відмовилися поставляти деталі.
12:09
ПриватБанк перерахував до бюджету податків та дивідендів на майже 50 мільярдів
Сума податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік, яку ПриватБанк перерахував до держбюджету, сягнула майже 50 млрд грн.
12:00
Внаслідок негоди знеструмлено понад 60 населених пунктів у 6 областях – "Укренерго"
Внаслідок негоди знеструмлено понад 60 населених пунктів в Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській, та Сумській, Чернігівській областях, "Укренерго" залучає аварійну допомогу з Європи протягом доби.
11:45
Вчора ворог обстріляв одну з шахт на Донеччині: є постраждалі
Учора ворог обстріляв одну з шахт на Донеччині, внаслідок чого було поранено троє працівників.
11:28
Польські фермери блокують два пункти пропуску: у чергах 800 вантажівок
Польські фермери на ранок 22 квітня блокують рух вантажівок на пунктах пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська", опускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину, або взагалі обмежуючи рух.
11:17
Харківщина отримала ще понад 50 генераторів різної потужності
Черкащина доправила до Харківської області, яка потерпає від російських обстрілів, 54 генератори та чотири зарядні станції.
10:52
"Укрзалізниця" та АТБ очолили рейтинг найбільших роботодавців – Опендатабот
АТ "Укрзалізниця" очолила рейтинг найбільших роботодавців України у 2024 році, маючи у штаті понад 187 тисяч співробітників, на другому місця –  АТБ-МАРКЕТ із  44 тисячами робітників.
10:42
Збитки землям унаслідок обстрілів Курахівської ТЕС становлять майже мільярд
Унаслідок ворожих обстрілів земельним ресурсам Курахівської ТЕС було завдано збитків на суму понад 986 млн грн, ще 1 млн грн збитків було завдано навколишньому середовищу.
10:01
Corteva перевірятиме ґрунти на токсичні метали в постраждалих від війни регіонах
Міжнародна сільськогосподарська науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience проводитиме перевірку ґрунтів у постраждалих від війни регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
09:46
Українці стали купувати більше авто преміумкласу: де найбільше купували
За три місяці з початку року українці придбали понад 2,8 тисячі нових авто преміумкласу, що на 2% більше за результат аналогічного періоду минулого року.
09:26
SIPRI: Військові витрати у світі росли рекордними темпами і досягли майже $2,5 трильйона
Глобальні військові витрати  досягли 2,443 трильйона доларів у 2023 році, що означає зростання на 6,8% в порівнянні з попереднім роком і те, що темпи зростання були найвищими з 2009 року.
09:19
Ціни на нафту впали через деескалацію конфлікту між Ізраїлем та Іраном
Ціни на нафту впали, оскільки Ізраїль та Іран применшили ризики ескалації військових дій на Близькому Сході після удару Ізраїлю по іранському місту Ісфахан.
09:00
РФ атакувала "Шахедами" фермерське господарство на Одещині
В Одеській області вночі 22 квітня росіяни дронами-камікадзе поцілили по території фермерського господарства, пошкоджено складські будівлі та сільськогосподарську техніку.