Реклама:

21 вересня 2023

21:00
Новини 21 вересня: РФ знову почала бити по енергооб'єктах, Україна відкличе скаргу у СОТ проти Словаччини
Про що всі говорили сьогодні?
20:50
В'єтнамська VinFast до кінця року почне продавати свої електромобілі в ЄС – Reuters
В'єтнамський виробник електромобілів VinFast планує відправити свої перші електромобілі в Європу в цьому році після отримання схвалення регуляторів.
20:45
Витрати роботодавців США на охорону здоров'я у 2024 році зростуть на рекордний рівень
Американські роботодавці готуються до найбільшого за останні десять років зростання витрат на медичне страхування у 2024 році.
20:21
Польща розслідує діяльність OpenAI щодо порушення норм про захист персональних даних
Польський регулятор розслідує діяльність компанії OpenAI за скаргою на те, що її чат-бот ChatGPT порушує закони Європейського Союзу про захист даних.
20:07
Молдавські фермери вимагають заборонити імпорт соняшнику з України 
У Молдові фермери вимагають заборонити імпорт соняшнику з України, через який нібито знижується ціна на цю культуру всередині країни.
19:42
Великий ізраїльський девелопер розпродує нерухомість і йде з Росії
Ізраїльська компанія Mirland Development, заснована холдингом Fishman Group, може передати частину своїх останніх російських активів загальною вартістю 5-6 млрд рублів, сторонній компанії.
19:30
YouTube анонсував продукти для редагування відео зі ШІ
Дочірня компанія Alphabet YouTube, оголосила про запуск нових функцій, таких як створення та синтез тексту, зображення та музики на основі штучного інтелекту для творців контенту.
19:11
Tesla пропонує Індії побудувати завод з виробництва акумуляторів – Reuters
Компанія Tesla розробила плани з виробництва і продажу систем зберігання акумуляторів в Індії і представила пропозицію посадовцям, які шукають стимули для будівництва заводу.
18:38
На тлі нічних атак на енергетику в "Укренерго" другий день тривають обшуки
У головному офісі "Укренерго" 21 вересня Генеральна прокуратура другий день проводить обшуки.
18:33
Знайшли компроміс: Україна відкличе скаргу у СОТ проти Словаччини
Міністри сільського господарства Словаччини та України домовилися про створення системи ліцензування торгівлі зерном, що дозволить зняти заборону на імпорт української агропродукції в Словаччину, як тільки система буде створена.
18:30
Відбудова житла: що купують українці за програмою єВідновлення
18:08
Техногігант Cisco купує компанію з кібербезпеки Splunk за рекордні для себе $28 мільярдів
Американський виробник мережевого обладнання і програмних продуктів Cisco Systems погодився придбати приблизно за 28 млрд доларів фірму з кібербезпеки Splunk у рамках найбльшої у своїй історії угоди.
17:53
Пілотну версію 5G можуть запустити в Україні вже у 2024 році — Федоров
У Міністерстві цифрової трансформації анонсують запуск пілотної версії технології 5G вже наступного року.
17:39
УЗ оголосила тендер на 44 пасажирські вагони: нові плацкарти закуплять вперше з 2008 року
"Укрзалізниця" оголосила новий тендер на закупівлю 44 пасажирських вагонів за кошти держбюджету - нові плацкартні вагони будуть закуплені вперше з 2008 року.
17:24
ОАЕ схиляються до введення експортного контролю, який завдасть шкоди військовій машині Росії
Об'єднані Арабські Емірати, які після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну несподівано для західних союзників відмовилися прийняти чиюсь сторону, але перетворилися на ворота для поставок у РФ підсанкційних товарів подвійного призначення, тепер розглядають можливість запровадження експортних ліцензій на такі товари.
17:17
Єгипет відмовився від російської пшениці після того, як РФ змінила ціну – Bloomberg
Єгипет переключиться на постачання майже пів мільйона тонн пшениці з Франції та Болгарії після того, як РФ заблокувала поставки російського зерна.
16:57
Уламки російської ракети влучили у завод PepsiCo, визнаної спонсором війни
21 вересня уламки збитої російської ракети влучили по території заводу та складських приміщень компанії PepsiCo у місті Вишневе на Київщині. Склад частково зруйновано
16:18
Рада прийняла за основу законопроєкт про фінмоніторинг політично значущих осіб: є однією з вимог МВФ
Верховна Рада на засіданні 21 вересня прийняла за основу допрацьовану версію законопроєкту №9269 щодо фінансового моніторингу політично значущих осіб (PEP)
15:53
Тимчасовий коридор у Чорному морі: перше судно з зерном прибуло до Босфору
Вантажне судно з українським зерном Resilient Africa, яке є першим судном з агропродукцією, що пройшло тимчасовим коридором у Чорному морі, прибуло до турецької протоки Босфор
15:35
Письменники подали в суд на творців штучного інтелекту за порушення авторських прав
Гільдія авторів та 17 відомих письменників, включно з Джонатаном Франзеном, Джоном Грішемом і Джорджем Мартіном, подали колективний позов до суду Південного округу Нью-Йорка на творця штучного інтелекту ChatGPT - компанію OpenAI, через порушення авторських прав.
15:19
Уряд РФ обмежив експорт бензину та дизелю через рекордні ціни
Російський уряд ввів тимчасові обмеження на експорт автомобільного бензину та дизельного палива для стабілізації цін на паливо внутрішнього ринку
15:13
Усі дані про пункти незламності до опалювального сезону з'являться в "Дії"
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив до початку опалювального сезону оцифрувати дані про Пункти незламності в "Дії".
14:59
Три мобільні оператори Фінляндії зупиняють продажі смартфонів Xiaomi через роботу компанії в Росії
Три великі мобільні оператори Фінляндії - Telia, DNA та Elisa, зупиняють продажі смартфонів Xiaomi через роботу компанії в Росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну.
14:25
Варшава сподівається, що Україна відмовиться від планів ввести ембарго на польські овочі
Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус сподівається, що Україна не запроваджуватиме ембарго на польські овочі і фрукти, оскільки це "погіршить ситуацію".
14:22
Український експорт: представники держави та бізнесу обговорять стратегію у Києві 3 жовтня
3 жовтня 2023 року у Києві відбудеться масштабний економічний захід - конференція "Майбутнє українського експорту", який об'єднає стейкхолдерів від держави та бізнесу з метою обговорення стратегії зовнішньої торгівлі України.
14:17
Ferrexpo повідомила про арешт часток у двох ГЗК через справу Жеваго
Дві дочірні компанії Групи Ferrexpo олігарха Костянтина Жеваго - "Єристівський ГЗК" і "Біланівський ГЗК" - отримали документи від Мін’юсту про накладення арешту на частки корпоративних прав у розмірі 50,3%, що належать швейцарській компанії Ferrexpo AG у кожному з підприємств
13:51
До судів з виробниками зброї не дійшло. Рада вирішила проблему з прибутками оборонних компаній
Парламент 306 голосами "за" зобов’язав Кабмін гарантувати виплату прибутків виробникам зброї у складі цін у контрактах з Міноборони, чим вирішив багатомісячну суперечку з Держаудитслужбою
13:48
Ізраїль перестав приймати перекази пенсій для росіян, які проживають у країні
Ізраїльські банки не приймають перекази пенсій для росіян, які проживають у країні і які їм надсилає Соціальний фонд Росії.
13:09
США закликали JPMorgan "набратися терпіння", перш ніж припинити обробку платежів Росії за зерно
Вашингтон закликав найбільший за розмірами активів банківський холдинг США JPMorgan "набратися терпіння", перш ніж американський банк припинить обробку сільськогосподарських платежів для Москви після того, як вона вийшла з зернової угоди.
12:46
Сумський завод постачав до Росії насоси для атомних станцій "Росатому"
Служба безпеки повідомила про підозру керівникам сумського заводу, які постачали в Росію насоси для атомних реакторів
12:11
Міненерго маніпулює даними про запаси газу до зими - ексглава ОГТСУ
У підземних сховищах України немає 14,7 млрд кубів газу для проходження осінньо-зимового періоду, про які каже Міністерство енергетики.
12:04
Україна отримала 1,25 мільярда доларів гранту від США
До державного бюджету 21 вересня надійшли 1,25 мільярда доларів грантових коштів від США через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку
11:48
Приватбанк запустив онлайн-перевірку заставного майна
Державний Приватбанк запустив онлайн-моніторинг заставного майна у застосунку "Приват24"
11:17
Ворог знову почав бити по енергетичних об’єктах: наслідки атаки
Під час масованої ракетної атаки ворога вранці 21 вересня зазнали пошкоджень окремі енергетичні об’єкти в центрі та на заході України - це була перша за останні пів року атака росіян на енергосистему
11:03
Більш ніж половина земель в Україні була продана одразу після відкриття ринку, продажі падають
Більш ніж половина сільськогосподарських земель в Україні була продана протягом перших 8 місяців після відкриття ринку землі, надалі кількість угод різко зменшилася, а протягом останніх трьох місяців зафіксовано падіння кількості як за кількістю угод, так й за площею проданих угідь.
10:44
Курс валют на 21 вересня: гривня зміцнюється до долара та євро
21 вересня готівкова гривня зміцнилась на "чорному ринку" проти долара та євро, в банках подешевшав долар, євро - на рівні котирувань попереднього дня
10:24
Ціни на нафту Brent продовжують падати
Котирування нафти продовжують знижуватися вранці 21 вересня, демонструючи негативну динаміку третю сесію поспіль, незважаючи на дані про скорочення запасів палива в США
10:05
Наказ Одеської ОВА перешкоджає експорту зерна Дунаєм – асоціації звернулись до Зеленського
Низка українських аграрних асоціацій звернулися до президента Володимира Зеленського через наказ Одеської ОВА, який перешкоджає зерновому експорту через Дунайські порти
09:46
Федрезерв США очікувано зберіг ставку на рівні 5,25-5,5%
Федеральна резервна система США зберегла відсоткову ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) незмінною - на рівні 5,25-5,5% річних
09:24
У Рівному росіяни поцілили в енергетичну інфраструктуру, у частині міста немає світла 
В результаті масованої російської атаки 21 вересня, на Рівненщині є влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру в обласному центрі. Частина Рівненського району без електроенергії. 
09:14
Росіяни пошкодили об’єкт інфраструктури у Києві
Вранці 21 вересня внаслідок чергової масованої російської атаки у Дарницькому районі Києва пошкоджено інфраструктурний об’єкт
09:00
Країни ЄС готові розглянути запропоновані Україною зміни у правилах експорту зерна – Качка
Три країни Європейського Союзу, які ввели національні заборони на експорт української агропродукції, готові розглядати механізм спільної верифікації та погодження постачання, запропонований Україною.