19 жовтня 2023

11:20
Три блоки на ТЕС зупинили для аварійного ремонту, один – для планового
Три блоки на теплових електростанціях зупинили для аварійного ремонту, один - для планового. Попри це електроенергії достатньо для забезпечення потреб всіх споживачів.
11:12
На Закарпатті зведуть 261-метровий міст через Тису на кордоні з Румунією
Між Україною і Румунією, на новому пункті пропуску Біла Церква - Сігету Мармацієй, зведуть 261-метровий міст через річку Тиса.
11:04
Держфінмоніторинг з початку року виявив сумнівних операцій на 85 мільярдів
Державною службою фінансового моніторингу з початку року в рамках операційної діяльності направлено до правоохоронних органів 870 матеріалів на суму 85,3 млрд грн.
10:55
У G7 обговорять чотири варіанти заборони російських алмазів – ЗМІ
Країни G7 на цьому тижні обговорять 4 плани заборони російських алмазів на ринках "Великої сімки" з 1 січня - від легкого саморегулювання до суворих заходів щодо імпорту, оголюючи розбіжності, які пояснюють, чому заборону було так важко узгодити протягом більше року.
10:40
Nokia звільнить 14 тисяч працівників через падіння продажів на 20%
Фінський виробник телекомунікаційного обладнання Nokia заявив про скорочення до 14 тис робочих місць після того, як продажі в третьому кварталі впали на 20%.
10:33
ДТЕК розробив програму для управління графіками відключень електроенергії 
Компанія "ДТЕК Київські регіональні електромережі"  розробила програмний продукт, який керуватиме графіками відключень електроенергії в разі їх застосування й забезпечить рівномірне відключення споживачів.
10:25
Регулятор додав ще 16 інвестпроєктів до переліку сумнівних
Нацкомісія з цінних пааперів та фондового ринку (НКЦПФР) додала до переліку ненадійних інвестиційних проєктів ще 16 кейсів.
10:00
З початку великої війни попит на хмарні рішення збільшився у 7 разів – статистика Київстару
09:55
Акції Netflix підскочили на 12% на тлі зростання кількості підписників
Акції Netflix підскочили більш ніж на 12%, оскільки компанія за підсумками кварталу прозвітувала про збільшення кількості підписників викликане зусиллями з припинення обміну паролями та інтересом до тарифного плану з новим рівнем підтримки реклами.
09:41
Уряд Німеччини прагне прискорити процес інтеграції українців на ринок праці
Уряд Німеччини хоче прискорити інтеграцію на ринку праці українських біженців, кількість яких за останні півтора року значно збільшилась.
09:27
Нафта падає в ціні на тлі ослаблення занепокоєнь щодо ембарго проти Ізраїлю
Ціни на нафту впали зранку 19 жовтня після того, як ОПЕК не продемонструвала жодних ознак підтримки заклику Ірану до нафтового ембарго проти Ізраїлю, а США планують послабити санкції проти Венесуели.
09:00
Foxconn і Nvidia об'єднались для будівництва "фабрик штучного інтелекту"
Найбільший у світі контрактний виробник електроніки, тайванська Foxconn, побудує центр обробки даних нового типу з використанням чипів і програмного забезпечення Nvidia для низки додатків, включаючи безпілотне водіння авто.