16 квітня 2024

18:30
Суд скасував арешт 19,8% акцій Lifecell
Апеляційний суд Києва скасував арешт частки 19,8% акцій компанії Lifecell, що відкриває шлях до завершенн угоди із NJJ Holding.
18:07
Рух Подільсько-Воскресенським мостом відкриють у вересні – Кличко
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що на Подільсько-Воскресенському мостовому переході будують дорогу з тунелем, а завершити роботи планують у вересні.
17:43
У МВФ очікують зростання ВВП України цьогоріч на 3,2%
У Міжнародному валютному фонді (МВФ) очікують, що показник економічного зростання України за підсумками цього року становитиме 3,2%, а у 2025 році - зросте до 6,5%.
17:36
213 тисячам пенсіонерам-ВПО продовжено виплати після перевірки
213 тисяч пенсіонерів-ВПО успішно пройшли перевірку  щодо свого статусу та продовжили отримувати соціальні виплати.
17:00
Сі Цзіньпін назвав німецько-китайську співпрацю можливістю, а не ризиком
Президент Китаю Сі Цзіньпін заявив, що німецько-китайська співпраця є можливістю, а не ризиком, навіть попри те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц у вівторок закликав до кращого доступу до ринків і рівних умов для німецьких фірм.
16:55
НБУ оштрафував трьох страховиків за несвоєчасне подання звітності
Нацбанк застосував до ПрАТ "Страхова компанія "Велес", ПрАТ "Страхова компанія "Еталон" та ПрАТ "Велта" заходи впливу у вигляді штрафів за несвоєчасне подання до НБУ файлів звітності за 2023 рік.
16:35
Ексдружина Боголюбова намагається відсудити у ПриватБанку понад 700 мільйонів
Верховний Суд 17 квітня розгляне касаційну скаргу ПриватБанку у справі за позовом ексдружини колишнього співвласника банку Геннадія Боголюбова Олени Боголюбової. 
16:22
Польські фермери зняли блокаду одного пункту пропуску на кордоні з Україною
Польські фермери припинили блокувати рух вантажівок перед пунктом пропуску "Долгобичув – Угринів" на кордоні з Україною.
16:02
НАБУ й САП викрили збитки на Чернівецькій митниці у 290 мільйонів гривень
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили дії з мінімізації митних платежів за "сірим" імпортом у Чернівецькій області, що завдало збитків митниці у 290 мільйонів гривень.
15:45
"Русал" може втратити третину експорту через нові санкції США і Британії – Bloomberg
Російський алюмінієвий гігант "Русал" побоюється, що до 36% його продажів можуть опинитися під загрозою унаслідок санкцій, запроваджених США і Великою Британією.
15:39
Суд відхилив деякі звинувачення проти Цукерберга у справі про шкоду Facebook для дітей
Гендиректор Meta Марк Цукерберг в понеділок домігся відхилення деяких з десятків позовів, в яких його звинувачували в приховуванні від громадськості того, що Facebook і Instagram шкодять дітям.
15:24
Уряд схвалив "мультишеринг" документів через Дію
Уряд підтримав запуск "мультишерингу" документів через "Дію", що дозволяє швидше поширювати не тільки електронні документи, але й довідки про доходи.
15:15
У Мінагрополітики пропонують створити бавовняний кластер на Одещині
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Для цього пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
14:58
Іспанська Windar продала свою частку в спільному з російською "Сєвєрсталлю" підприємстві
Російський виробник сталі "Сєвєрсталь" придбав компанію ТОВ "Нові рішення і технології", яка контролює мажоритарну частку в спільному підприємстві, що раніше належала іспанській фірмі Windar Renovables.
14:54
За рахунок податків та ОВДП: Гетманцев розповів, як покрити додаткові 70 тисяч військовим "на нулі"
Уряд зможе забезпечити доплату в розмірі 70 тисяч грн для військовослужбовців і поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії фронту, коштом податкових надходжень та облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).
14:08
Енергетики планують відремонтувати майже 800 підстанцій у Києві до початку опалювального сезону
Енергетики компанії "ДТЕК Київські електромережі" до початку опалювального сезону планують відремонтувати 791 підстанцію різної напруги.
13:31
Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell - гендиректор "Датагруп-Воля"
Підсанкційний олігарх Михайло Фрідман не отримає коштів з продажу оператора мобільного зв'язку lifecell інвесткомпанії NJJ через заборону, яка міститься в транзакційних документах.
13:15
Українцям тепер доступна доставка замовлень з інтернет-магазинів Канади
13:09
Мобілізація транспортних засобів: у кого та за яких умов можуть вилучити авто 
Верховна Рада 11 квітня ухвалила законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.
13:01
Raiffeisen Bank розмістив понад тисячу оголошень про вакансії в РФ, що суперечить його обіцянці вийти з ринку
Австрійський Raiffeisen Bank International нещодавно розмістив понад тисячу оголошень про вакансії в Росії, вказуючи на амбітні плани зростання в цій країні, що явно суперечить його офіційній обіцянці вийти з ринку.
12:33
"Укренерго" залучало аварійну допомогу з Польщі та Румунії через брак електрики
У понеділок, 15 квітня, енергосистемі не вистачало електроенергії для покриття потреб з 20 до 22 години. Через це енергетики залучили аварійну допомогу від операторів енергосистем Польщі та Румунії обсягом 800 МВт-год.
12:15
Польські фермери за добу не пропустили жодної вантажівки на трьох пунктах пропуску
Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок по трьох пунктах пропуску – "Ягодин", "Рава-Руська" та "Угринів". Через ці три пункти польські протестувальники за минулу добу взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі.
11:51
Економіка Китаю зростає вище цільових показників: на скільки зріс ВВП у першому кварталі
Валовий внутрішній продукт (ВВП) Китаю у першому кварталі зріс на 5,3% в річному обчисленні, що вище встановленого урядом країни на 2024 рік цільового показника росту на рівні близько 5%.
11:25
В Україні через негоду знеструмлювалось близько 145 тисяч споживачів, також без світла залишилась шахта 
Через негоду знеструмлювалось близько 145 тисяч споживачів у Дніпропетровській області. У Донецькій області через грозу без світла лишилася шахта – під землею були 135 робітників. 
11:05
Зеленський про втрату Трипільської ТЕС: У нас закінчились всі ракети, які захищали електростанцію
Президент Володимир Зеленський розповів, що росіяни зуміли знищити Трипільську ТЕС, оскільки в України повністю закінчились ракети для її захисту на тлі браку допомоги від союзників.
10:28
У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів
За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн.
10:11
Україна несподівано вийшла з переговорів з судноплавства в Чорному морі, які вели з РФ та Туреччиною
Інформаційне агентство Reuters стверджує, що Україна та Росія спільно з Туреччиною два місяці вели переговори про угоду щодо безпеки судноплавства в Чорному морі, яку мали оголосити наприкінці березня.
10:00
Будівельна група Синергія ввела в експлуатацію будинок ЖК Синергія Сіті на 3 місяці раніше
09:50
Аграрії із прифронтових територій зможуть безоплатно отримати насіння кукурудзи
Аграрії із прифронтових та постраждалих територій зможуть безоплатно отримати насіння кукурудзи. Кожен учасник цієї програми зможе отримати до 25 посівних одиниць на господарство, чого буде достатньо для посіву 25 гектарів.
09:41
Ціни на нафту зросли через збільшення економіки Китаю та напруженість на Близькому Сході
Ціни на нафту зросли, оскільки економіка Китаю почала зростати швидше, ніж очікувалося. Також, ціни на чорне золото підігріло посилення напруженості на Близькому Сході на тлі заяв Ізраїлю, що відповість на ракетну атаку Ірану.
09:12
Єврокомісія схвалила план реформ України на 50 млрд євро
Європейська комісія підтримала запропонований урядом України план реформ Ukraine Plan у межах механізму Ukraine Facility, який визначає умови отримання 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги протягом 2024-2027 років.
09:00
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
У першому кварталі 2024 року група "Нафтогаз" сплатила податків до держбюджету на 18,2 мільярда гривень.