16 січня 2024

11:40
Маск хоче 25% контролю над Tesla для лідерства в ШІ та робототехніці
Гендиректор компаній SpaceX і Tesla та власник соцмережі X Ілон Маск заявив, що йому буде незручно розвивати автовиробника, щоб стати лідером у галузі ШІ та робототехніки, не маючи принаймні 25% голосів у компанії - це майже вдвічі перевищує його нинішню частку.
11:30
НКЦПФР призупинила обіг акцій "Укррічфлоту"
Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку України (НКЦПФР) зупинила обіг акцій ПрАТ "Судноплавна компанія "Укррічфлот".
11:10
Держбанки Китаю почали переглядати свій бізнес із РФ після указу Байдена про вторинні санкції
Держбанки Китаю посилюють обмеження на фінансування російських клієнтів після того, як США пригрозили вторинними санкціями проти іноземних фінансових фірм, які допомагають РФ у військових діях в Україні.
10:55
Уряд Румунії досяг угоди з фермерами, які блокували кордон з Україною
Міністерство сільського господарства Румунії та представники основних сільськогосподарських організацій у понеділок досягли угоди, в результаті якої були задоволені кілька вимог фермерів, які протестували протягом шести днів та блокували кордон з Україною.
10:47
В "Укренерго" оцінили можливість повторного блекауту в Україні 
Гарантувати, що не буде повторного блекауту, абсолютно неможливо, удари можуть бути абсолютно різні.
10:30
Військові та уряд Китаю купують мікросхеми Nvidia попри санкції США – Reuters
Китайські військові, державні науково-дослідні інститути штучного інтелекту і університети за останній рік закупили невеликі партії напівпровідників Nvidia A100 та H100, заборонених США до експорту в Китай.
10:15
Міноборони розпочало співпрацю з Державним центром зайнятості
Міністерство оборони України спільно з Robota.ua розпочали співпрацю з Державним центром зайнятості.
10:05
Продажі нерухомості в Дубаї вартістю понад $25 мільйонів зросли вдвічі за рік
За підсумками минулого року в Дубаї продали 56 об'єктів елітної нерухомості вартістю понад 25 млн долна загальну суму 2,27 млрд дол, що вдвічі більше порівняно з 2022 роком, коли було укладено 28 таких угод на суму 1,24 млрд дол.
09:50
П’ять східних країн ЄС знову просять Єврокомісію повернути мита на зерно з України
Міністри сільського господарства Болгарії, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини у спільному листі до Єврокомісії зажадали введення імпортних мит на українське зерно через нібито недобросовісну конкуренцію.
09:35
Ціни на нафту різноспрямовані на тлі економічних побоювань і проблем у Червоному морі
Ціни на нафту були змішаними у вівторок, оскільки загальні економічні проблеми переважили напруженість на Близькому Сході.
09:23
До "Армії відновлення" залучили понад 80 тисяч українців 
До урядового проєкту "Армія відновлення" вже залучили понад 81 тис українців, на заробітну плату яким уряд спрямував 549 млн грн.
09:00
Конфіскація заморожених активів РФ: у Байдена кажуть, що це потребуватиме часу
Конфіскація заморожених російських активів вимагатиме колективного рішення всіх країн, де є такі активи, та потребуватиме часу.