Реклама:

7 вересня 2023

13:13
Українці скупили рекордний обсяг готівкової валюти та послабили гривню - Нацбанк
У серпні купівля населенням валюти знову перевищила продаж, що призвело до помірного ослаблення гривні, хоча у попередні два місяці українці продавали більше валюти, ніж купували.
12:49
Українське зерно почало експортуватись через хорватські порти – Мінекономіки
Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти - Україна готова розвивати цей торговий шлях, розширюючи можливості транспортного коридору. 
12:09
Більшість країн ЄС проти продовження заборони агроімпорту з України
Більшість країн ЄС виступають проти продовження заборони на імпорт українських сільськогосподарських товарів після середини вересня попри заклики п'яти східних країн-членів залишити обмеження в силі.
12:05
В ЄС обговорять план оподаткування прибутків від заморожених російських активів
Посадовці ЄС цього тижня почнуть зустрічатись з країнами-членами блоку, щоб обговорити план щодо запровадження податку на прибуток від заморожених активів Росії на 215 млрд дол для допомоги у відновленні України.
12:01
У Росії під загрозою збір врожаю і посівна: пального немає вже навіть дорогого
Дефіцит пального, що утворився в Росії, може зупинити збирання врожаю і сівбу озимих.
11:57
Метінвест Діджитал отримав підтвердження рівня сертифікації ACCE від компанії SAP SE
11:41
Китай змінив нейтральну на більш проукраїнську позицію напередодні саміту G-20 - Bloomberg
Представники Китаю, які беруть участь у переговорах щодо заключного комюніке саміту G20, змінили свою нейтральну позицію щодо війни в Україні на більш проукраїнську.
11:35
В ABH Holdings відреагували на нову підозру Фрідману
Компанія ABH Holdings S.A, яка була номінальним власником акцій "Сенс Банку" до його націоналізації, заявила, що нові кримінальні звинувачення проти російського олігарха і міноритарного акціонера ABHH Міхаіла Фрідмана є "мішаниною недоречних політичних звинувачень".
11:04
Нацбанк зобов'язав банки реагувати на аномальні операції фізосіб
Нацбанк запровадив нові вимоги щодо здійснення банками фінансового моніторингу. Зокрема, регулятор зобов'язав банки реагувати на випадки перевищення максимальної суми фінансових операцій, яка заявлена клієнтом.
11:03
Курс долара зростає останній місяць – Нацбанк дав пояснення 
Гривня послабилася до долара на готівковому ринку через кілька факторів, зокрема, сезонність – підвищення попиту на іноземну валюту. 
10:54
Крок до розвитку логістики й експорту: Україна стала асоційованою державою-учасницею "Тримор’я"
Україна отримала статус асоційованої держави-учасниці ініціативи трьох морів, що сприятиме розвитку логістики в регіоні та сприятиме полегшенню експорту українських товарів, у тому числі продовольства.
10:34
British American Tobacco продала бізнес у РФ і Білорусі місцевому менеджменту
Тютюновий гігант British American Tobacco (BAT) заявив, що офіційно уклав угоду про продаж своїх російського та білоруського бізнесів.
10:25
В Україні зростає попит на електроавтомобілі 
У серпні український автопарк поповнили 3 841 авто на акумуляторних джерелах живлення (BEV).  Відносно торішнього серпня ринок електромобілів збільшився у 2,6 рази. 
09:59
Японія запустила ракету-носій зі своїм першим місячним посадковим модулем
Японія успішно запустила ракету-носій H2A компанії Mitsubishi Heavy Industries зі своїм першим місячним посадковим модулем.
09:52
Українські підприємці знову можуть реєструвати бізнес на Google-картах
Google знову дозволив українським підприємцям реєструвати бізнес у Google Maps і користуватися Google Business.
09:35
LetterOne Фрідмана й Авена продала британського інтернет-провайдера під тиском уряду
Інвестиційна компанія LetterOne, серед засновників якої є підсанкційні російські олігархи Михайло Фрідман і Петро Авен, під тиском британського уряду продала британського провайдера широкосмугового зв'язку Upp місцевому телеком-гіганту Virgin Media O2.
09:33
НБУ оцінив темпи росту зарплат в Україні
Ситуація з доходами домогосподарств від оплати праці в приватному секторі залишається складною. Підвищення зарплат відбувається несистематично та часто не перекриває інфляцію.
09:18
Нафта дешевшає через невизначеність щодо економічних перспектив Китаю
Ціни на нафту знизилися в четвер, оскільки занепокоєння з приводу попиту через сезонне уповільнення взимку і невизначеність економічних перспектив Китаю переважили очікування більш жорстких поставок в результаті тривалого скорочення видобутку в Саудівській Аравії і РФ.
09:00
США вперше передадуть Україні гроші, конфісковані в російських олігархів
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США вперше передадуть Україні конфісковані у російських підсанкційних олігархів активи.