Реклама:

5 жовтня 2023

21:00
Новини 5 жовтня: Україна поставила на паузу позов до СОТ, ФДМ готує продаж державної частки ТРЦ Ocean Plaza
Про що всі говорили сьогодні?
20:55
Apple випустила оновлення, яке виправляє недоліки, пов’язані з перегрівом iPhone 15
Компанія Apple випустила оновлення iOS 17.0.3. Воно повинне вирішити проблему з перегріванням в iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. 
20:50
"Текстиль-Контакт" купує закриту фабрику в Польщі, щоб перевезти її до Чернігова
Українська група "Текстиль-Контакт" планує до кінця року закрити угоду з купівлі закритого текстильного комбінату в Польщі, аби перенести його устаткування для розширення власного виробництва тканин у Чернігові.
20:26
"єВідновлення": компенсації за вже зроблені ремонти виплачуватимуть з 1 січня
Верховна Рада ухвалила закон, що врегулював питання виплат компенсації за зроблений власним коштом ремонт пошкодженого житла. 
20:14
Доходи в'єтнамського VinFast зросли завдяки продажам електромобілів місцевій компанії
В'єтнамський виробник електромобілів VinFast заявив, що його доходи у 3 кварталі зросли більш ніж удвічі, причому найбільша частка продажів припала на афілійовану компанію, що належить його засновнику.
19:57
"Аврора" відкрила перший магазин в Румунії 
Найбільша українська торговельна мережа у форматі one dollar store "Аврора Мультимаркет" відкрила свій перший магазин у Румунії, у місті Сучава. 
19:40
Ситуація на міжбанку нормалізується – голова НБУ
Ситуація на міжбанку нормалізується: у другій половині дня 5 жовтня гривня дещо зміцнилася, а чисті інтервенції НБУ з продажу валюти були нижчими за їх середньоденний обсяг у вересні, до впровадження керованої гнучкості курсу.
19:22
НБУ відкликає ліцензію ще одного банку 
Національний банк України ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "Український будівельно-інвестиційний банк".
19:16
Власники електромобілів Kia отримають доступ до зарядних станцій Tesla
Південнокорейський автовиробник Kia Corp. у четвертому кварталі 2024 року перейде на північноамериканський стандарт зарядки (NACS), що дасть змогу власникам електрокарів компанії користуватися 12 тис. зарядних станцій Tesla.
19:06
У Приватбанку новий член правління: раніше працювала з проблемними кредитами у Латвії
Наглядова рада ПриватБанку за підсумками конкурсного відбору призначила на посаду члена правління з питань реорганізації та проблемних активів Сольвіту Деглаву.
18:30
СБУ повідомила про підозру гендиректору російського "Ростеху"
Служба безпеки Україна зібрала доказову базу на гендиректора російської корпорації "Ростех" Сергія Чемезова: корпорація є монополістом у сфері постачання озброєнь та боєприпасів для окупаційних угруповань РФ.
18:26
Обвал Дегтярівського мосту: виявлено привласнення коштів під час реконструкції, йдуть обшуки
Правоохоронці проводять обшуки в КМДА, "Київавтодорі" та у підрядників у справі про обвал конструкцій на Дегтярівському мосту.
18:09
Фонд держмайна ініціює продаж державної частки ТРЦ Ocean Plaza через приватизацію
Фонд держмайна звернувся до уряду з ініціативою включити до переліку об’єктів великої приватизації державну частку в столичному ТРЦ Ocean Plaza для продажу на відкритому аукціоні. 
18:05
Україна зупинила позов до СОТ проти Польщі, Угорщини та Словаччини: у Мінекономіки пояснили причину
Україна "поставила на паузу" розгляд скарги на Польщу, Угорщину та Словаччину у Світовій організації торгівлі.
17:48
УЗ повернули 20 мільйонів збитків від махінацій із закупівлями газу
Приватна компанія переказала "Укрзалізниці" 20 млн грн як частину збитків, заподіяних нею упродовж 2016-2020 років - йдеться про махінації із закупівлями газу для "Укрзалізниці", які у червні цього року викрили НАБУ і САП.
17:40
Курс долара в Росії перевалив за 100 рублів під час виступу Путіна на Валдаї
Курс долара перевищив 100 рублів, а євро досяг позначки 105,37 руб 5 жовтня, перед закриттям сесії на Московській біржі.
17:27
Соцмережа X припиняє показувати заголовки статей
Соцмережа X (колишній Twitter) більше не показує заголовки статей, які поширюють на платформі - замість цього X показує лише головне зображення статті та домен, на який вона посилається.
17:03
ІТ-Армія зупинила роботу російських аеропортів
Українська ІТ-Армія зупинила роботу найбільших аеропортів Росії
16:54
Перше засідання Палати фахівців УФПМО - перші кроки до європейського партнерства
16:47
Yandex внесено до переліку кандидатів на санкції: НАЗК нагадало про небезпеку цих сервісів
Російська транснаціональна компанія в галузі інформаційних технологій, що зареєстрована в Нідерландах - Yandex, внесена у перелік кандидатів на санкції через роботу на російську пропаганду та небезпеку низку її сервіс внаслідок роботи на ФСБ.
16:29
Швейцарія платитиме українцям за добровільне повернення на Батьківщину: про які суми йдеться
Державний секретаріат з питань міграції (SEM) Швейцарії у співпраці з владою кантонів розробив план добровільного повернення українських біженців на батьківщину
16:06
Росія планує замінувати зерновий коридор - розвідка Британії
Розвідка Великої Британії офіційно попередила про намір Кремля заблокувати мінами судноплавство з України у Чорному морі.
16:02
Мінфін переглянув видатки на держслужбовців: хто відчує "покращення", а хто навпаки
Проєкт закону про державний бюджет на 2024 рік передбачає зміну в обсягах оплат праці державних служюовців різних відомств, зокрема, найбільше скоротяться видатки на органи з вертикалі Мінвідновлення
15:35
Суд не переконав суспільство, що ексзаступник глави ОП Тимошенко не корупціонер - НАЗК
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) називає неповним, непереконливим та невмотивованим рішення Печерського районного суду Києва, яким колишнього заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка було визнано невинуватим у вчиненні корупційних правопорушень.
14:54
Світовий банк відчутно поліпшив прогноз зростання ВВП України у поточному році
Станом на жовтень Світовий банк прогнозує зростання ВВП України у 2023 році на 3,5%, що відчутно вище від червневих оцінок - на 1,5 відсоткового пункту.
14:49
Airbnb планує розширити сегмент довгострокової оренди та запустити прокат авто
Американський сервіс бронювання житла Airbnb планує трансформувати бізнес-модель, зокрема, розширити сегмент довгострокової оренди та впровадити послугу прокату авт
14:15
Ризики корупції на відбудові: у Мінвідновлення представили антикорупційну програму
У Міністерстві відновлення презентували власну антикорупційну програму – розширену версію загальноурядової програми, затвердженої у березні – яка зосереджується на попередженні корупції у відбудові, публічних закупівлях та інших сферах
13:41
Виробник алкоголю подав позов до РФ через "паралельний імпорт": юристи розгледіли вигоди для Росії
Італійська Campari намагається в суді заборонити Росії ввезення за так званим "паралельним імпортом" напою Aperol, але російські юристи вже вказують на вигоди, якщо компанія цей позов програє.
13:33
В "Укрпошті" анонсували зниження тарифів на міжнародну відправку: перші країни
Національний поштовий оператор "Укрпошта" підписав низку домовленостей з поштами країн-партнерів про зниження тарифів на міжнародну відправку для українців
12:47
В Україну прибули трансформатори від ПРООН та Японії: забезпечать світлом пів мільйона споживачів
Україна отримала два нових потужних автотрансформатори від Програми розвитку ООН в Україні та уряду Японії. Обладнання допоможе живити близько пів мільйона споживачів
12:25
Місцеві бюджети: законопроєкт про вилучення ПДФО у громад суттєво переглянули
Комітет з питань бюджету доопрацював законопроєкт №10037, який передбачав вилучення у громад податків на доходи фізичних осіб (ПДФО), сплачених військовими, та визначав порядок витрачання вільного залишку бюджетних коштів та залишку коштів спеціального фонду місцевих бюджетів, які утворилися на кінець бюджетного періоду.
12:03
Нафта стабільна після різкого падіння цін напередодні
Ціни на нафту 5 жовтня стабільні після значних втрат напередодні, оскільки невизначений прогноз попиту утримав будь-яке підвищення цін через скорочення пропозиції
11:35
Мін’юст ініціював санкції проти власника російської нафтогазової компанії Худайнатова
Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкцій до російського бізнесмена Едуарда Худайнатова - власника ВАТ "Незалежна нафтогазова компанія" та колишнім першим віцепрезидентом ПАТ "НК "Роснєфть"
11:32
Держмитслужба попередила про новий порядок ввезення гуманітарної допомоги
З 1 грудня митне оформлення гуманітарної допомоги, а також товарів військового призначення та подвійного використання, що ввозяться як гуманітарна допомога, здійснюватиметься за новим порядком.
10:56
Google додав реакції-емодзі на електронні листи в Gmail
Google оновив електронну пошту Gmail, додавши в неї можливість швидкого реагування на листи за допомогою емодзі
10:52
Дубай закріпив за собою статус лідера світового ринку елітного житла
Від початку 2023 року у Дубаї кількість угод з продажу будинків вартістю 10 млн дол і більше сягнула рекордних 277 що дозволило емірату випередити такі міста, як Нью-Йорк і Гонконг, у званні найактивнішого ринку елітного житла.
10:44
Голова місії МВФ про законопроєкт щодо САП: уже непогано, але потрібно ще краще
Міжнародний валютний фонд (МВФ) відзначає прогрес у просуванні реформи антикорупційних органів, однак очікує до кінця 2023 року доопрацювання зареєстрованих у Верховній Раді законопроєктів про підвищення інституційної автономії Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).
10:18
Ворог вночі влучив в об’єкт інфраструктури на Кіровоградщині
Внаслідок нічної атаки дронами є влучання в об‘єкт інфраструктури у Кіровоградській області, без постраждалих
09:54
Курс валют на 5 жовтня: гривня дещо зміцніла
5 жовтня готівкова гривня незначно зміцнилась до долара та євро як на "чорному ринку", так і в банках
09:52
Netflix планує підвищити ціни за підписку після страйків у Голлівуді
Стрімінгова платформа Netflix планує підвищити ціну на свій сервіс після завершення страйку акторів у Голлівуді.
09:22
Google представив смартфони та смарт-годинник, які підтримують функції ШІ
Материнська компанія Google - Alphabet - 4 жовтня представила смартфони Pixel 8 і новий смарт-годинник, які глибше інтегрують технологію штучного інтелекту у споживчі гаджети компанії
09:00
США та Європа розробляють правову базу для передачі конфіскованих активів РФ Україні – Блінкен
Сполучені Штати спільно з європейськими союзниками й партнерами розробляють закони, які дозволять використовувати конфісковані активи Росії для відновлення України.