21 квітня 2024

Новини
18:00
X оскаржить рішення суду Австралії щодо блокування деяких постів
Соціальна мережа X Ілона Маска заявила, що оскаржить в суді наказ австралійського регулятора, який вимагає від компанії видалити деякі пости, пов'язані з нанесенням ножових поранень єпископу в Сіднеї.
17:34
Блінкен пригрозить Китаю санкціями за експорт військових технологій у РФ - FT
Державний секретар США Ентоні Блінкен пригрозить Китаю каральними кроками, які можуть передбачати введення санкцій проти фінансового сектору КНР, якщо країна не припинить експорт військових технологій в РФ.
17:05
TikTok збирається звільнити головного консультанта, за провал лобіювання в США
TikTok готується усунути головного консультанта Еріха Андерсена, відповідального за переконання уряду США в тому, що компанія робить достатньо, щоб запобігти занепокоєнню щодо її зв'язків з Китаєм.
15:50
Північнокорейські чиновники агросектору відвідали РФ
Північнокорейська делегація на чолі з віцепрем'єром кабінету міністрів Рі Чоль Ман виїхала до Росії з сільськогосподарською місією, на фоні проблем із продовольством в Північній Кореї.
14:34
Tesla на понад 30% знизила ціну повного автопілота у своїх авто
Компанія Tesla знизила ціну на своє програмне забезпечення помічника водія Full Self-Driving (FSD) до 8000 дол, раніше така послуга коштувала 12000 дол.
13:20
Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини.
12:40
За тиждень НБУ не купував валюту на міжбанку
За тиждень з 15 по 19 квітня Національний банк України не купував валюту на міжбанку, при цьому продав 695,1 млн дол.
10:59
За добу українська енергосистема надавала аварійну допомогу Польщі 
За добу Україна на запит оператора системи передачі надавала аварійну енергетичну допомогу польській Польщі обсягом 1600 Мвт год.
10:00
Ворог продовжить атакувати енергетичні об'єкти, але блекауту не буде – Галущенко
Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що, незважаючи на атаки Росії на енергетичні об'єкти, блекауту в Україні не буде.