6 січня 2024

Новини
17:55
Системи розмінування, нові "Лелеки" та роботизована техніка: Міноборони приймає нові розробки
Упродовж першого тижня 2024 року у Міністерстві оборони України кодифіковано і допущено до експлуатації у військах майже півтора десятка нових зразків озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва. Серед них роботизовані системи, БПЛА, інженерна техніка, модернізований ПТРК з новими ракетами.
17:33
Alaska Airlines призупинила польоти десятків літаків Boeing 737 MAX 9 для перевірки після вибуху 
Авіакомпанія Alaska Airlines призупинила польоти десятків літаків Boeing 737 MAX 9 для перевірки безпеки після того, як вибух панелі кабіни змусив абсолютно новий літак із пасажирами здійснити аварійну посадку.
16:52
У Міненерго закликали зменшити навантаження на енергосистему в пікові години
В енергосистемі країни дефіциту електроенергії не спостерігається, водночас енергетики закликають до відповідального споживання.
15:42
На фоні світової нестабільності ринок морських перевезень очікує продовження труднощів у 2024 році
Бойові дії в Червоному морі змусили світових постачальників життєво важливих товарів переглянути маршрути і цінову політику, але це навряд чи єдина проблема, з якою стикаються великі перевізники з початком 2024 року.
14:29
Постачальниця яєць по 17 володіє готелями у Хорватії
Постачальниця харчів для військових України Тетяна Глиняна виявилась власницею чотирьох готелів у курортному місті Хорватії Спліт. 
13:30
Економіка Німеччини пережила важкий 2023 рік, але 2024 не обіцяє бути кращим
Слабкий світовий попит, енергетичні та інфраструктурні проблеми вплинули на те, що Німеччина показала один з найгірших економічних результатів у 21 столітті за 2023 рік. Навіть якщо економіка знову почне зростати у 2024 році, їй буде важко позбутись торішнього негативу. 
12:22
США у січні можуть схвалити створення перших Bitcoin ETF - Reuters
Компанії з управління інвестиціями, фондові біржі і Комісія з цінних паперів і бірж США обговорили зміни в формулюваннях заявок для спотових біткойн ETF (Біржових інвестиційних фондів), що може привести до того, що ці фонди вперше отримають схвалення в США.
11:22
Уряд Польщі підпише угоду з фермерами для припинення блокади кордону з Україною - Rzeczpospolita
Міністр сільського господарства й розвитку села Польщі Чеслав Секерський у суботу, 6 січня, у Жешуві підпише угоду з представниками руху "Ошукане село", аби ті припинили блокування пункту перетину кордону з Україною в Медиці.
10:42
На Донеччині через обстріл знеструмило шахту: працівники 16 годин перебували під землею
5 січня у Донецькій області в результаті обстрілу було знеструмлено шахту. 17 працівників шахти провели під землею 16 годин.
10:00
Уряд Аргентини продав боргів на 3,2 мільярди доларів
Центральний банк Аргентини випустив векселі з 10 річним терміном погашення, що дозволить залучити до країни 3,2 млрд дол.