Доходи РФ від нафти та газу зросли на 82% відносно минулого року

Понеділок, 13 травня 2024, 14:26 -

Енергетичні доходи бюджету Росії за чотири місяці 2024 року становили 4,157 трлн руб, що на 82% більше порівняно з аналогічним періодом у 2023 році. При цьому, в Мінфіні РФ повідомили, що використовували кошти "ФНД" для покриття недостачі прибутків.

Про це повідомляє Міністерство фінансів РФ, передає "Комерсантъ".

У Мінфіні РФ зростання доходів пояснюють високими цінами на нафту, а також покриттям недостачі нафтогазових прибутків коштом "Фонду національного добробуту".

Як повідомляють у російському виданні "Комерсантъ", надходження оборотних податків, включно з ПДВ, за підсумками січня-квітня зросли на 25,4% до рівня минулого року.

Реклама:

У квітні нафтогазові доходи федерального бюджету РФ третій місяць поспіль перевершили базовий рівень і склали 1,229 трлн руб. Рівень з цього року визначається з ціни відсікання нафти в 60 дол за барель, встановлений країнами Заходу у відповідь на російську агресію як "стеля цін" - на квітень його визначив Мінфін РФ у 1,152 трлн руб.

Читайте також: Українські дрони чи західні санкції. Хто сильніше б'є по російській нафтовій галузі?

Нагадаємо:

Реклама:

Російський енергетичний гігант "Газпром" зазнав рекордних збитків за останніх 25 років, але Кремль збирається ще більше обкласти податками одну з найбільших державних компаній.

Міністерство енергетики РФ запропонувало уряду тимчасово зняти заборону експорту бензину, введену з березня 2024 року, після серії атак на російські нафтопереробні заводи. 

Реклама: