Нафта падає третій день поспіль на тлі сподівань про припинення вогню на Близькому Сході

Середа, 1 травня 2024, 09:00 -

Ціни на нафту падають третій день поспіль на тлі сподівань на укладення угоди про припинення вогню на Близькому Сході та збільшення запасів і видобутку нафти в США, найбільшому споживачеві нафти у світі.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Липневі ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 70 центів, або на 0,8%, до 85,63 долара за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate за червень знизилися на 75 центів, або на 0,9%, до 81,18 долара за барель.

Очікування того, що угода про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАСом може бути укладена, після того, як Єгипет знову спробував відновити переговори між ними, підштовхнули ціни на нафту до зниження.

Реклама:

"Можливість укладення угоди про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС зменшила занепокоєння щодо ескалації конфлікту і будь-яких можливих перебоїв у постачанні", - зазначають аналітики ANZ у своїй записці.

Однак у вівторок прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв продовжити давно обіцяний штурм міста Рафах на півдні Гази, незалежно від того, якою буде відповідь ХАМАС на останні пропозиції щодо припинення бойових дій і повернення ізраїльських заручників.

Також на ціни тиснули збільшення запасів сирої нафти в США та зростання пропозиції нафти.

Реклама:

Видобуток нафти в США зріс до 13,15 млн барелів на добу у лютому з 12,58 млн б/д у січні, що є найбільшим місячним приростом за останні 3 з половиною роки.

Економічна правда.

Реклама: