ШІ від OpenAI може підвищити продуктивність розробників на 45% – SoftServe

П'ятниця, 6 жовтня 2023, 09:28 -
 
фото: SoftServe

Генеративний штучний інтелект (ШІ) компанії OpenAI може збільшити продуктивність роботи команд розробників до 45%.  

Про це йдеться в дослідженні ІТ-компанії SoftServe.

Згідно з даними дослідження інтеграція ШІ в роботу команд дозволяє зменшити час на виконання задач всією командою на 31%, а її результативність може зрости на 45%. 

Крім того, інтеграція ШІ дозволяє прискорити процес розробки вимог на 44%, в архітектурному дизайні підвищення продуктивності може сягнути +39%, а прирости продуктивності в інженерів-розробників та інженерів з контролю якості сягають +48% та +62% відповідно.  

Реклама:

У дослідженні SoftServe взяли участь понад 1000 співробітників компанії з семи країн, які мали різні ролі, проєктний досвід, а також досвід роботи з різноманітними технологіями. 

 
інфографіка:SoftServe

Учасників поділили на групи та дали їм однакові завдання, які вони мали виконувати з використанням GPT 3.5/4.0 і без них, що дозволило прямо порівняти вплив застосування генеративного ШІ на продуктивність та швидкість виконання завдань.   

Загалом було проведено 1500 експериментів.

Реклама:

Додається, що SoftServe уже працює над інтеграцією моделей генеративного штучного інтелекту в роботу виробничих команд для розробки програмного забезпечення задля підвищення продуктивності та покращення результатів та якості їхньої роботи.  

Нагадаємо:

В Україні наразі заброньовано 3400 IT-фахівців, при цьому важливо, щоб Україна була представлена на міжнародній арені.

Реклама: